Урочисте відкриття майданчику для гри в петанк в Ірпінському ліцеї №3
Ірпінь продовжує свій шлях відновлення та розвитку, незважаючи на всі труднощі, і події у ліцеї №3 є чітким підтвердженням цьому факту.
2023-09-18

Однією з найцікавіших серед новацій у ліцеї є облаштування майданчику для гри в петанк. Цей майданчик розрахований на шість місць, і вже сьогодні його випробували місцеві петанкісти, а також гості міста Ірпінь.

 

Основною особливістю цієї ігри є її привабливість для дітей. Гра в петанк сприяє розвитку витримки, точності, стратегічного мислення і навіть геометричних навичок, оскільки підрахунок балів кожного ігрового раунду безпосередньо пов'язаний з вимірюванням та підрахунком відстані, на яку кулі були вкинуті від центру гри - кошонету.  У створенні цього майданчика сприяв "Епіцентр", який виступив спонсором проекту. Майстер-класи для школярів, їхніх батьків та всіх бажаючих провели учасники "Петанк клуб Ірпінь", петанк-клубів "Кошовий" та "Апиаун", а також голова Київської обласної федерації петанку.

 

Також під час спілкування з відомим українським петанкістом Євгенієм Рафальським мер Ірпеня Олександр Маркушин висловив свою підтримку ідеї проведення тут Чемпіонату України з петанку серед жінок.

 

 

© 2024 Uptown Petanque Club